RIISTAKEBAB VALKOHÄNTÄPEURASTA

Ohjeet:

Tässä on käytetty 2kg valkohäntäpeuran jauhelihaa. Peuran jauheliha on erittäin vähärasvaista joka käy hienosti kebabiin. Lihana voi tietysti käyttää mitä vain jauhelihaa, mitä vähemmän rasvaa sitä parempi rakenne valmiissa kebussa on.

Lihan mausteet

  • 5rkl aromisuola
  • 3rkl perunajauho
  • 2tl mustapippuri
  • 3tl sipulijauhe
  • 2tl paprikajauhe
  • 2tl savupaprika
  • 2tl valkosipulijauhe
  • 2tl oregano
  • 1tl jeera (juustokumina)
  • 1tl chilijauhe

Videolla käytän paistomittaria ja liha on valmis kun se näyttää 80c. Jos sinulla ei ole mittaria niin voit paistaa pötkylää keskitasolla, noin 6-7 tuntia. Tässä minulla oli liha uunissa 6t 30min. Jos teet eri määrän kun ohjeessa, niin kannattaa ehdottomasti käyttää mittaria, sillä itse en ole tuota pienempää määrää tehnyt koskaan ja siltikään sitä ei juuri koskaan tarvitse pakastaa.

Tomaattinen kebabkastike

  • 2tkl (500g) paseerattu tomaatti
    voit käyttää chiliversiota jos haluaa enemmän potkua (tai jos normaalit on kaupasta loppu, kuten minulle kävi tällä kertaa)
  • 1 kokonainen pilkottu sipuli
  • 4 valkosipulin kynttö
  • 3rkl laadukasta oliiviöljyä
  • 3tl mustapippuri
  • 1tl savupaprikajauhe
  • 1tl paprikajauhe
  • 1rkl balsamico
  • 1rkl sriracha -kastike
  • 1kpl lihaliemikuutio
  • 1rkl sinappi
    (jos pitää tulisemmasta kastikkeesta, niin pilko tuoretta chiliä sekaan sen verran mitä makuhermot vaativat)

Valmistusohjeet

  • Pilko sipuli, valkosipuli (ja halutessasi chilit pieniksi paloiksi).
  • Kuumenna öljy kattilassa ja lisää pilkotut vihannekset. Paista keskilämmöllä kunnes pehmenevät hieman.
  • Lisää kattilaan paseerattu tomaatti. Keitä hiljalleen n. 20 min tai kauemminkin jos esim. muu kokkailu on kesken. Hyvälaatuinen tölkkitomaatti (esim. Cirio- tai Mutti-merkkinen) on niin makeaa että lisämakeutusta ei tarvita. “Kaupan merkkejä” käyttäessä kastikkeeseen voi lisätä maun mukaan lorauksen siirappia, fariinisokeria tai kidesokeria.
  • Lisää mausteet, kasvisliemikuutio, sriracha -kastike, sinappi ja balsamico. Anna kiehua vielä kymmenisen minuuttia tai kunnes kastike on sopivan paksuista.
  • Kun kastike on hieman jäähtynyt, hienonna sitä tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella jos tarvetta. 

Tämä tomaattinen kastike sopii erittäin hyvin myös esim lihapullapastaan kastikkeeski. Kannattaa kokeilla.

Ohje on alun perin Mättömestarin sivustolta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *