RIISTAKÄRISTYSTÄ VALKOHÄNTÄPEURSTA

Ohjeet:

Tarvikkeet

  • Peuran, kauriin tai hirven paisti (n1kg)
    tässä käytin peuran ulkopaistia
  • 100g voita
  • pippuria
  • suolaa
  • yksi annos olutta, merkki ja malli oman maun mukaan
  • lihaliemikuutio
  • Noin 1kg jauhoisia perunoita
  • Maitoa tai kermaa
  • suolakurkkuja
  • Puolukkasurvosta tai -hilloa

Työvaiheet:

Käristys:

  • ota jäinen paisti huoneen lämpöön noin tunti ennen kuin aloita valmistuksen
  • siivuta terävällä veitsellä paisti ohuksi lastuiksi
  • paista lastut reilussa voissa kauniin ruskeiksi, lisää joukkoon mausteet, olut ja lihaliemikutio, anna hautua hiljalleen kannen alla noin 1-2 tuntia, lisää tarvitaessa olutta joukkoon (ja jos ei tarvitse lisätä, niin lisää silti hieman, että voit juoda loput)

Muusi:

  • Pese ja kuori jauhoiset perunat, paloittele ne noin tuuma x tuuma kokoisiksi paloiksi ja keitä kypsäksi reilussa suolavedessä.
  • Kun perunat on kypsät, poista vesi ja survo perunoit ja lisää joukkoon voita maun mukaan, (ainakin 50g) ja survo lisää. Lisää joukkoon lämmintä maitoa (tai kermaa) samalla survoen. Sekoita/survo sen verran, että muusin koostumus on mieluisa.

Rakenna annos laittaamalla lautaselle muusia jonka keskelle tee lusikalla “kuppi”. Lisää käristystä ja lientä kuppiin. Laita lautaselle suolakurkkuja ja puolukkasurvosta, nauti!
Voit myös lisätä hieman kokonaisia puolukoita tuomaan annokseen väriä ja hapokkuutta (itse en pidä niistä, joten en laita).