Revittyä peuraa kotitekoisilla tortilloilla ja BBQ-kastikkeella.

Ohjeet:

Tässä on käytetty peuran ulko- ja pyöröpaisti, eli noin 1,2kg lihaa.

LIHAN PINTAMAUSTEET:

  • 1tl valkosipulijauhe 
  • 1tl paprikamauste
  • 1tl sipulijauhe
  • 1tl suola
  • 1tl pippuri
  • 1tl jeera (juustokumina)
  • 1tl grillaus- ja yleismauste
  • 1tl savupaprika

    Mausteiden määrä tietysti riippuu lihan koosta. Tässä tapauksessa mausteseoksesta jäi hieman jäljelle seuraavaan käyttökertaan.

Pintamaustettu liha uuniin 160c noin tunti

BBQ-KASTIKE

  • 2dl fariinisokeri
  • 2dl ketsuppi
  • 0,5dl punaviinietikka
  • 1dl vettä  
  • 1rkl worcestershire -kastike 

    mausteet:
  • 1tl mustapippuria
  • 1tl sipulijauhetta
  • reilu 1tl valkosipulijauhetta
  • 1tl savustettua paprikajauhetta

    kaikki yllä olevat raaka-aineet kattilaan ja keitellään hiljalleen välillä sekoitellen, noin 30min
  • Lopuksi noin 1rkl sinappia sekoitetaan joukkoon, kun kastike otetaan pois liedeltä

TORTILLA -letut noin 12kpl:

  • 3dl vehnäjauho
  • 1tl suolaa
  • 1/4tl leivinjauhetta
  • 1dl vettä
  • 50g voita

Sekoitetaan astiassa kuivat jauheet keskenään jonka jälkee lisätään voi.

Kun voi on lisätty käsittele taikinaa kunnes  se muuttuu murotaikinamaiseksi (tässä meni noin 4min). Sen jälkeen lisätään vesi ja vaivataan kunnes taikina on kiinteä ja kimmoisa. (tässä myös 4min tehokasta vaivaamista). Vaivaamisen jälkeen taikina jääkaappiin kelmun alle noin 30min, jos on kiire (kuten yleensä on), niin huoneenlämmössä liinan alla 15min.

Kun paistat lettuja käytä mieluusti valuruta- tai muuta pinnoittamatonta pannua, koska tortillat paistetaan kuivalla, kuumalla pannulla ja pinnoitetut pannut (teflon tms) eivät kestä kuivana kuumentamista. Tämä on myös melko yleinen syy sille, että pannut eivät kestä köyttöä.

2 kommenttia artikkeliin “Pulled peura -tortillat

  1. Raine Vastaa

    Kyllä toimii, ja jos ei osaa tota seurata kannattaa mennä ravintolaaan. Ainiin mut ne onkin kiinni…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *