Moskovanpataa peurasta yrttisellä perunamuusilla

Ohjeet:

Tarvikkeet:

  • 1kg peuran sisäpaisti 
    (nauta käy jos ei riistaa löydy)
  • 2 isoa sipulia
  • 2-3 suolakurkkua (koolla on väliä)
  • 170g sinihomejuustoa (jos suorastaan vihaat tätä, niin voit kokeilla korvata sinihomejuuston vaikkapa perus sulate- tai tuorejuustolla)
  • 240g smetanaa
  • n 50g voita (paistamiseen)
  • 2-3rkl hunajaa
  • 2rkl mustapippuria
  • 5dl voimakasta lihalientä
  • 3rkl vehnäjauhoja

Työvaiheet:

  • Ota sula paisti huoneenlämpöön tunti ennen ruuanvalmistusta. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa myös kaksi suolakurkkua pieniksi kuutioiksi ja pane siivilään valumaan. Säästä kurkkupaloista irtoava liemi.
  • Lisää pannulle voita. Paista sipuleita noin viisi minuuttia ja lisää hunaja. Sekoita ja lisää suolakurkut, paista vielä noin 3-4 minuuttia.
  • Lisää pippurit ja paista vielä hetki. Kaada suolakurkkuliemi pannulle.
  • Paloittele sisäpaisti noin tuuma X tuuma kokoisiksi paloiksi.
  • Ruskista padassa sisäpaistin palat erä kerrallaan voissa. Kaada lihat pannulle sipulin ja suolakurkkujen seuraksi. Kun loput lihat on paistettu, lisää pataan kaikki ainekset. Laita vehnäjauhot pataan ja sekoita, lisää lihaliemi ja sekoita, sitten sinihomejuusto ja sekoita, kunnes se sulaa. Lopuksi smetana joukkoon, ja pata uuniin.
  • Laita kannella peitelty pata 200-asteiseen uuniin noin tunniksi jonka jälkeen lasketaan lämpö 120-150 asteeseen. Anna padan olla uunissa vielä vajaa tunti niin, että liha on mureaa. Poista kansi padasta ja anna sen olla uunissa vielä, että pinta saa vähän väriä ja kastike kiehuu hieman kasaan, noin 30min.
  • Tarjoile pata perunamuusin, riisin, keitettyjen perunoiden tai vaikka pastan kanssa, toimii!